Tempranillo Dizzy Talk

Tänään siis tuli lähdettyä 7 aamulla ajelemaan Kotkaan Speedraceen, tulipa sitten nähtyä minkälainen kisa oli kyseessä.
Matka oli pitkä mutta tosi mukava, ajeltiin kaikkien sumupilvien läpi ja ihailtiin auringon nousua.

Paikan päälle ei onneksi (karttojen ansiosta) ollut vaikea löytää. Perille saapuessa järjestäjät olivat vasta pystyttämässä juoksurataa, joten kulutettiin aikaa autossa lämmitellen ja lyhyillä happihyppelyillä.
Ajan kanssa koiria alkoi virtaamaan enemmän paikan päälle ja alkoi olla myös lämpimämpää, mentiin sitten ilmoittautumaan ja katsottiin osallistuja listat.
Maxi-luokan koiria oli yhteensä 83, meidän juoksunumeromme oli 71, belgejä luokassa oli noin 12.

Kun kisa alkoi jäimme katsomaan ensimmäisiä suorituksia sillä aikaa kun koira odotteli autossa, äiti ehdotti että jos se haettaisiin sieltä että keretään sitten kunolla lämmittelemään ja että se tottuu kaikkeen hälyyn ja kovaäänisiin.
Äiti sitten lähti Zorroa hakemaan ja itse jäin katselemaan paikalle, kun äiti tuli takaisin koiran kanssa se onnistui jotenkin kiskomaan jonkun pannan soljista irti (panta oli vissiin huonosti kiinni?) ja ottamaan hatkat. Siinä se nautti hetkisen vapaudestaan ja alko riehumaan siinä omiaan, tuli kamala paniikki saada se kiinni ja kun mieli teki hirttää se puuhun ni oli vaikea olla positiivinen. Noh, menin sitten maahan kyykkyyn ja olin sillein "Zorro täällä! Hieno mies, hyvä *lässyn lässyn lässyn*" ja otin koiran rauhallisesti kiinni.
Sitten ei auttanut kuin yrittää pysyä rauhallisena ja pitää koira rauhallisena. Vaika kyllä otti päähän ja pahasti.

Kisan edetessä tuli vastaan huvittaviakin suorituksia, koirat juoksivat radan puoleen väliin omistajaa kohden ja kääntyivät takaisin, loikkivat kehä nauhojen yli, kävivät moikkaamassa kuvaajia ja menivät loppuun tai jäivät nuuskimaan narttuja ja jäivät sille tielleen. Jotkut tekivät huvikseen vain omia kunniakieroksiaan. Joidenkin koirien suoritukset olivat aivan älyttömän nopeita, toiset köpöttelivät rauhassa omistajien luo ilman mitään kiirettä. Jotkut suoritukset taas olivat niin "järkyttäviä" että juontajaltakin parit kirosanat pääsi suusta....

Sydän alkoi nousea kurkkuun ja alkoi ahdistaa kun oma vuoro lähestyi. Mulla oli kaikki sotasuunnitelmat valmiina että äiti on radan toisessa päässä ja mulla lelu ja heiluttelen sitä yms. jotta koira juoksisi nopeasti. Sitten kun päästiin siihen radan alkupäähän ja annoin Zorron lähettäjälle niin kaikki unohtui. Lähdin vaan juoksemaan ja kiljuin ja vihelsin siinä samalla (mahto olla kyllä tyhmän näköistä). Sitten se koira sieltä syöksy ja lujaa! Menetin korvat kaikelle muulle kun vaan keskityin siihen että koira pysyy radalla ja tulee sen maaliportin läpi. Jotain sellaista kommenttia tuli juontajalta kuin että "kohta pääse musta paholainen irti",  "sieltä tulee rasvattu pallosalama" ja "ei taida omistajalla kunto kestää tämän koiran kanssa" yms. Maaliin tullessa kiljaisin vaan kehut ja kysyin missä äiti ja koira sai sitten palkan kun juoksi siitä 10 metriä etiäpäin. :)

Itse en edes enää muista Zorron aikaa (sitten kun tulokset tulevat nettiin niin laitan tarkan tuloksen) mutta se oli jotain päälle 8 sekuntia. Ihan kivasti tuolle :)

Maxien nopeimmat ajat menivät sinne 7 sekunnin puolelle, mutta tyytyväinen olen!
JA luoka voitto meni kuitenkin belggarille :) (tästä mä löinkin vetoa että belgit voittaa jokatapauksessa)  Komeasti juoksi tervueren 7,37s vauhtia maaliin, seuraavaksi tuli bordercollie ja kolmanneksi punainen irlanninsetteri.
Ja ryhmäkisojenkin voittaja sekä kakkos tiimissä oli belggarit =)

Sitten lähdettiin ajelemaan hakemaan omenoita eräältä tutulta. Sai Zorrokin sitten lisää rapsutuksia ja ruokaa. Sieltä lähdettiin taas pitkälle matkalle, tällä kertaa mökkiä kohti. Tämäkin matka oli erittäin mielenkiintoinen, koira oli ihan sippi, maisemat olivat upeita ja nähtiin hirvestäjiäkin aseiden kanssa vaanimassa metsän laidalla.
Perille kun päästiin otettiin vähän eri agi esteitä ja riehuttiin, sitten koira sai ruuan ja nytten se nukkuu tyytyväisenä.

Sen verran vielä muista jutuista, että päästiin taas pitkästä aikaa tallillekin ihmettelemään hevosia ja vähän riekkumaan ympäriinsä. Kaverin tuntia katsellessa oli niin tylsää että treenailtiin taas kapulan pitämistä, tokoiltiin ja opeteltiin temppujen saloja. Nyt tuo osaa myös ryömiä, pakittaa kunnolla, hypätä vasten (Käskystä huom :'D) ja kumartaa kunnolla. Pitää tietty vielä harjotella, löysin kyllä tosi himottavan musiikin jonka kanssa olisi kiva soveltaa noita temppuja ^^ Katsoo nytten mitä tästäkin tulee.



Huomenna raporttia uusista agilityn halli treeneistä, katsotaan miten menee =)

Emmi ja Zorrou